Powered By Blogger

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Valmista ja keskeneräistä ! ! !

      
Putkisukat neulottuna seiskaveikasta. Aika kiva kuvio tuli tuosta langasta. Tein nämä yösukiksi, mutta eivät pysy jalassa.
Sukkien alla oleva parisängynpeite on tekemäni. Malli on Mary Oljen.
 

Sukkasatoon aloitin tämän Hiillos nimisen sukkaparin teon. Ohjeessa oli musta ja punainen, vaan Iida halusi vihreät sukat niin mummo lisäsi siihen vielä punaisen. Pitänee neuloa vielä ihan yksi väriset vihreät lisäksi. Tuolla vihreällä tappiympyrällä ajattelin tehdä säärystimet. Panin sen tähän esille, että onko muut tehneet näillä välineillä asusteita?
 


Tässä lehti ja alla on ne Hiillos-sukat. Minulle on vuosia tullut  Kauneimmat Käsityöt ja aina sillointällöin tilaan vielä tämän ABC- lisäosan, jos se on mielenkiintoinen. Tässä lehdessä on monta muutakin mukavaa ohjetta :)
 Olo on ollut kohtalainen. Hermokipu kyljessä ei jätä rauhaan. Nyt on alkanut pelottaa jos se vyöruusu uusiutuu. Kaikkia uusia tuntemuksia kuulostelen ihan eri malliin kuin ennen. Vaan pitää kertoa erittäin hyvästä palvelusta: Elokuun alussa kävin sytostaatti-hoidossa ja aina seuraavana päivänä pitää pistää napapiikki. Se piikki pitää tilata apteekkiin edellisenä päivänä. Minä unohdin soittaa apteekkiin tilauksen ja sekös tuotti todella hankalan tilanteen. Lopulta monen soiton jälkeen Neulastapiikki löytyi ja sain pistoksen hoidettua. Minulla piti olla nyt sytohoito. Apteekkari itse soitti minulle, että tilaako hän Neulastapiikin?  Vastasin, että hoito on ensiviikolla niin sitten soitan. Minusta tämä oli erittäin hyvää palvelua, kun tämmöinen huonomuistinen mummo ei aina kaikkea muista :)
 
Tänään on hyvämieli: Aurinko paistaa ja oravilla (10) on hauskaa lintulaudalla. 

9 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että apteekkari huolehtii :) Oravat saavat kyllä hyvälle mielelle ja sukkien neulominen ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanat putkisukat. Samoin tuo merkkaustyösi on upea.

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttävät nuo Hiillos-sukat! Ja upea sängynpeitto! =)

  VastaaPoista
 4. Sukat ovat kauniit, tykkään vihreästä :) ja tuo virkattu peitto on todella kaunis. Myös keskeneräisistä sukista tullee upeat, alusta päätellen. Mielenkiinnolla odotan, millaiset säärystimet tulee tuolla tappiympyrällä - en ole nähnyt tuollaista välinettä koskaan enkä itse osaisi sitä käyttää. Tsemppiä edelleen vaivojen kanssa!

  VastaaPoista
 5. 10+ apteekkarille! Luulin, että olit koukunnut nuo sukkaparin alun mutta puikothan siinä näkyi, ihana malli! Joskus lämmittää pelkät säärystimetkin, jos sukat eivät pysy jaloissa. En ole tehnyt tuolla mitään mutta olen nähnyt kyllä, että on tullut ihan oikean näköisiä säärystimiä ja rannelämmittimiä. Itselläni on se pitkä harppu, ja siinä kokeilin tehdä huivia, mutta olisin halunnut,e ttä tikulle/koukulle/piikille olisi ollut jokin kolo, sokevan harppu on käsintehty ja siinä piikit ovat täyspyöreitä, ilman lovea. Pelotellaan kipu pois: Hus metsään koko kylkipistos!!

  VastaaPoista
 6. Mukavan näköistä pilkullista sukkaa on tulossa. Merkillinen vehje. En ole edes nähnyt moista. Jaksamista sinulle.

  VastaaPoista
 7. Tuosta pyöryläisestä, minulla on yksi metallinen/muovinen hieman soikean muotoinen ja sitten noita muovisia pyörylöitä eri kokoisia ja värisiä. Sillä metallisella kokeilin tehdä sukkia, kun ohje niihin oli, mutta tyssäsi johonkin, en nyt muista mihin. Muovisilla olen kokeiluita tehnyt, mm. pipoa. Noihin muovisiin, kuten sinullakin on, niin valita melko paksu lanka. Itselläni oli 6mm puikoille soveltuva lanka ja silti tuli löysää, sormenpää ei kuitenkaan tullut neuleesta läpi. Purkanut olen kuitenkin aina kokeiluiden jälkeen, kun ei ole ollut mieleinen. Jos jotakin teet ja keksit hyvän langan ja mallin, niin kerrohan se täällä meille! :)

  VastaaPoista
 8. Kauniit putkisukat, harmi kun eivät pysy jalassa. Nokisukka malli näyttää kauniilta
  Oikein hyvää syksyn alkua sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kauniita neuleita, Tappiympyrä on ihan uusi tuttavuus. Neuleharppu on tutumpi,jota neulotaan sormin.Onko idea samantyyppinen.

  VastaaPoista