Powered By Blogger

lauantai 9. marraskuuta 2013

Marraskuun mietteitä


Taas ennätti kuukausi kulua ennenkuin saan aikaiseksi päivittää blogia. Mutta onhan semmoinen sanonta: Parempi myöhään kuin ollenkaan :)
Kyllä minä jotain olen saanut aikaiseksi.

Tässä Iiron ja Aaron slipoverit. Lanka on Novitan Kotiväkilankaa, puikot 2,5 -pyörö. Molempiin tein pitsineulosta, muuten neulepinta olisi ollut yksitoikkoinen. Äitinsä pyysi että olisi erilaiset kuviot, on helpompi erottaa kaksosien itsensä kumpi on kumman.Nämä sukat on taas Saimin ja Elsan. Sukat olivat jo valmiit Sukkasatoon, mutta minulla oli vaikeuksia kuvien siirrossa, joten aika tuli vastaan. Sukat ovat kovassa käytössä. Lanka on Novitan Kotikulta, puikot 3. Saa nähdä kuinka lanka kestää kulutusta, oli nimittäin melko pehmeää.
Tässä on tulossa Maijan sukat. Lanka sama kuin edellisissä puikot myös. Kuviot tulee neuloessa. Värit tytöt ovat ilmoittaneet jo aiemmin. Eilen  Anna 4v. piirsi ja väritti millaiset hän haluaa. Toteutus on haasteellinen :)
Tässäpä näitä neulonta harppuja vai neulonta renkaita. Punaisella tein tuubin. Lankana on Novitan Puro. Melko joutuisasti tuli valmista. Tuossa kuvassa näkyy oikealla soikea neulonta rengas. Se on tarkoitettu sukan tekoon. En ole ennättänyt kokeilla vielä. Ostin laitteen Liiteri (lidl) kaupasta, maksoi peräti kolme euroa. Mukana laatikossa oli seikkaperäinen ohjekirja. Kantapäästäkin tulee ihan normaali kantapää vaikka puikkoja ei käytetä ollenkaan.
Tässä styroxpäässä esillä purotuubi.

Olo on ollut ylä- ja alamäkeä. Löytyi vielä lääke, jota kokeillaan minulle ensimmäisenä Kysin alueella. Tabletti on helppo nielaista 21 kertaa ja sitten on viikon tauko. Kokeissa pitää käydä useasti, Hb:n vuoksi. Sain kaksi pussia verta alkuviikosta kun arvo oli 80. Kyllä se vähän heilutti jalkoja ja tahti oli hidas. Onneksi minulla on rollaattori, se on hyvä tuki liikkumiseen. 

Tänään on hyvä päivä. Oravat ja pikkulinnut, isommatkin, käy lintulaudalla enkä kyllästy siihen kanavaan, aina sattuu ja tapahtuu :D

11 kommenttia:

 1. Wautsi miten upeita neuleita olet tehnyt. Olet ollut tosi ahkerana.

  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla sinusta taas. Ahkera olet ollut, vaikka olosi ei niin hyvä aina olekkaan. Tuosta sinun kanavastasi taitaa tulla se kaikkein paras ohjelma :) Valtavan kauniita ovat sukat. Kai laitat ne Annan sukat näytille, jahka olet mallin toteuttanut :) Aurinkoisia päiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Annan sukat tulee esille mallikuvan kanssa kunhan saan tehdyksi!!

   Poista
 3. Onpas komea liivi ja kauniita sukkia! Eikös olekin käsityöt hyvä harraastus silloin, kun on vähän huterampi olo, saattaa vaikka makuulla tehdä. :) Niin minä ainakin teen, kun joudun petin pohjalle syystä tai toisesta. Tietenkin voi joskus olla niin väsynyt, ettei jaksa.

  VastaaPoista
 4. Kivoja neuleita! :) Minäkin ostin Lidlistä tuon härpättimen, en vain ole sillä vielä sukkaa koittanut tehdä. Onpahan kuitenkin olemassa, jos sellainen ajatus joskus tulee. :)

  VastaaPoista
 5. Mukava tosiaan kuulla sinusta ja nähdä, ettei sairaus ole lannistanut käsitöiden tekoa. Sukissa on hienot kuvionnit ja värit. Mielenkiintoinen härpätin, pitäneekö hankkia ;)

  VastaaPoista
 6. Vai että sukantekoonkin on nykyään oma härpäke! Innostuin kerran, kun puhuimme, neulontaharpusta, mullakin on nyt, se on 60 pitkä ja puinen...eli halusin sen leveille huiveille, arvaa vaan, olenko yhtäkään saanut tehtyä! Mitä mieltä olet...nopeuttaako neulontaharppu työtä, eli meneekö enemmän aikaa? Mä olen aika hidas tekemään sillä. Puisissa tikuissa ei ole mitään lovikohtaa, johon saisi nostopuikon näppärästi. Tai sitten mä oeln tosissani tosi kömpelö harppuni kanssa. Kauniita sukkia olit tehnyt! Sano nuorisolle,e tteivät vain laita sukkia roskiin, jos tulee reikä pohjaan! Oma tyttäreni laittoi, huokaus. Olit jaksanut tehdä komeat sliparitkin, suuritöiset! Toivotaan, että uusista pillereistä tulisi iso apu!

  VastaaPoista
 7. Voi,että sinä olet jaksanut monenlaista tehdä. Komeat slipoverit pojille ja kauniita lämpimiä sukkia. Tuubihuivikin on kaunis. Toivon niin että lääke auttais sinua. Usein olet mielessäni. Kaikkea hyvää toivon elämääsi.

  VastaaPoista
 8. Sinä olet niin ihanan positiivinen ihminen, että täältä saa voimaa itselleenkin. Kiitos.

  VastaaPoista
 9. Löysin minäkin tänne uuteen blogiisi. Oletpa ollut ahkera. hauskan värisiä sukkia. Nuo härpäkkeet on ihan uutta minulle, en ole kuullutkaan. Esittelepä sitten sukka, kun olet kokeillut, ihan uskomattomalta kuulostaa. Hieno homma, että sinullekin on löytynyt vielä uusia hoitokeinoja, vaikka monasti olet varmaan jo luullut, että konstit on loppu. Toivotaan, että lääkkeestä olis pidempiaikainen hyöty, eikä haittavaikutuksetkaan olisi pahoja.

  VastaaPoista